Hasanpaşa Köftesi Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda HazaN tarafından 11 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Hasanpaşa Köftesi Nasıl Yapılır
    Hasanpaşa Köftesi malzemeleri

    Hasanpaşa Köftesi

    [​IMG]

    Malzemeler:

    Köftesi için:

    500 gr kıyma
    1 adet orta boy soğan
    2 dilim bayat ekmek
    Maydanoz
    2 diş sarımsak
    Kırmızıbiber, karabiber, tuz,
    3 adet orta boy domates
    Her köfte için 1 parça kaşar peyniri

    Püresi için:

    4 adet orta boy patates
    1 çay bardağı Süt
    1 yemek kaşığı Tereyağı
    Tuz
    İsteğe göre 1 tatlı kaşığı hindistancevizi

    Yapılışı:

    Püre yapımı:

    1. Köfteyi hazırlamaya başlamadan önce patatesleri soyup iri parçalar halinde doğrayın ve haşlayın.
    2. Haşlanan patatesler diğer malzemeleri ekleyerek çatal ile ezin yada rondodan püre haline getirin.
    3. Sıkma torbasına koyun ve bekletin.

    Köfte yapımı:

    1. Soğanı ve sarımsakları soyup rendeleyin.1 domatesin kabuğunu soyup küçük küpler halinde doğrayın.
    2. Maydanozları ince ince kıyın. Ekmeği rondodan çekin.
    3. Tüm malzemeyi yoğurma kabına alın ve yaklaşık 5 dakika yoğurun.
    4. 2 domatesi dilimleyin ve fırın kabınıza yan yana yerleştirin.
    5. Yoğurduğunuz köftelerden limon büyüklüğünde parçalar koparın. Ortalarına çukur açarak domateslerin üzerine yerleştirin.
    6. Her köftenin ortasına 1 parça kaşar peyniri koyun.
    7. Biraz sıvıyağ ekleyerek 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
    8. Pişen köftelerin üzerine püreyi ilave edin ve sıcak servis edin…