Harput köftesi tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 20 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Harput köftesi tarifi,Bulgur köftesinin yapılışı
    Resimli Harput Köftesi Tarifi
    Harput Köftesi Tarifi Resimli
    [​IMG]
    Harput köftesi (bulgurlu köfte) malzemeleri:
    500 gr az yağlı kıyma
    Yarım su bardağı köftelik ince bulgur
    2 soğan
    2 çorba kaşığı domates salçası
    2 çorba kaşığı biber salçası
    1 demet maydanoz
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    3 su bardağı su
    Tuz, karabiber
    Kırmızı tozbiberi

    Harput köftesi (bulgurlu köfte) tarifi:

    Soğan ve maydanozu temizleyip kıyın.
    Geniş bir kaba alıp 1 kaşık domates salçası, 1 kaşık biber salçası, kırmızı tozbiber, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice ovun.
    Kıymayı azar azar ilave edip yoğurun.
    Bulguru ekleyip 7-8 dakika daha yoğurun.
    Üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin.
    Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
    Her parçayı yuvarlayıp ortasını iki taraftan bastırarak çukurlaştırın.
    Sağ elin baş ve işaret parmakları arasında köfteyi çevirerek kenarlarını düzeltin.
    Bir tencerede sıvıyağı ısıtıp kalan salçaları ezin.
    Suyu ekleyip kaynatın.
    Kaynayan suya köfteleri yavaş yavaş ekleyin.
    Kısık ateşte 30 dakika pişirin.
    Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
    Afiyet olsun.