Harput köftesi nasıl yapılır

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 9 Ekim 2010 tarihinde açılan konu


  1. Harput köftesi tarifi,
    Harput köftesi nasıl yapılır?
    Harput köftesinin yapılışı

    Elazığ yöresinin özel yemeklerindendir.Düğünlerde,bayram ve davet gibi özel günlerde mutlaka yapılır.

    Harput köftesi
    [​IMG]

    MALZEMELER

    1 paket köftelik bulgur
    1/2 kg orta yağlı kıyma
    1 baş soğan
    maydanoz
    reyhan
    salça
    tuz

    HARPUT KÖFTESİ YAPILIŞI

    Soğanı kuşbaşı doğrayıp, maydanoz, reyhan ve tuzla ovun. Et, bulgur ve salçayı ilave edip, iyice yoğrun. Cevizden biraz küçük parçalar koparıp, yuvarlak yapın, her iki tarafından parmağınızla bastırıp ortasını çukurlaştırın. Bir tencereye tereyağ ve salça (ya da domates rendesi) koyup, biraz pişirdikten sonra sonra bir kase su ilave edin. Su kaynadığında köfteleri alıp 20-25 dakika pişirin, artan suyu bir kaba koyup süzün. Servis yapacağınız zaman, bir kapta sakladığınız bu sudan biraz ilave edip, yeniden ısıtın.