Hardal Soslu Böbrek Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 4 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. Hardal Soslu Böbrek Tarifi
    Hardal Soslu Böbrek nasıl yapılır
    Resimli Hardal Soslu Böbrek

    Hardal Soslu Böbrek

    [​IMG]

    MALZEMELER

    • 5 Dana Böbreği (yağları temizlenip dilimlenmiş)
    • 120 gr Margarin (1/2 su bardağı)
    • 1 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
    • 6 Arpacık Soğanı (ince kıyılmış)
    • 100 gr Sek Vermut (1/2 su bardağı)
    • 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
    • 2 Çorba Kaşığı Hardal
    • 1 Çay Kaşığı Tuz
    • 1 Kahve Kaşığı Karabiber
    • 1 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)



    YAPILIŞ TARİFİ
    1. Büyük bir tencerede margarinin yarısı ile rafine yağı orta ateşte eritiniz.
    2. Yağ kızdıktan sonra, böbrek dilimlerini çevirerek 5 dakika kızartınız.
    3. Delikli kepçeyle böbrek dilimlerini tencereden alıp, bir kenara koyarak ılık tutunuz.
    4. Soğan, sek vermut ve limon suyunu tencereye ekleyip harlı ateşte 5-7 dakika, karışımın üçte biri eksilene kadar kaynatınız.
    5. Küçük derin bir kapta geri kalan margarini, hardalı, tuzu ve karabiberi birbirine karıştırınız.
    6. Tencereyi ateşten alıp hardal ve yağ karışımını küçük parçalar halinde ve devamlı karıştırarak tenceredekilere ekleyiniz.
    7. Böbrek dilimlerini tekrar tencereye koyup maydanozları üstüne serpiniz.
    8. Tencereyi hafif ateşe oturtup 3-5 dakika, böbrekler ısınıncaya kadar pişirdikten sonra, servis ediniz.