Hanım Parmağı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 17 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. hanım parmağı tatlısı tarifi
    hanım parmağı tatlısı nasıl yapılır
    resimli hanım parmağı tarifi
    hanım parmağı resimli tarif

    [​IMG]

    Malzeme :

    75 gr. tereyağı
    4 desilitre süt
    4 adet yumurta
    250 gr. un
    500 gr. şeker
    500 gr. tur yağı
    Yarım limon
    Biraz tuz.

    Yapılışı :

    4 desilitre süt, 75 gr. yağ ile ateşe konur. Kaynamağa başlayınca biraz tuz, elenmiş un birden ilâve edilir. Hafif ateşte karıştırılarak 10 dakika pişirilir. Ateşten alınır. Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır, yedirilir. İki fındık büyüklüğünde parçalara bölünerek parmak şekli verilir. Kızdırılmış yağda kızartılır. Yağdan çıkınca şurubun içine atılır.

    Şurup Yapılması :
    Şekerin üzerini örtecek kadar su konur. Kaynayınca limon sıkılır. Birkaç taşımda kaynayınca ateşten alınır. Limon sıkılır.