Hanibana Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 4 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. Hanibana Tarifi Resimli
    Resimli Hanibana Tarifi
    Hanibana nasıl yapılır, Hanibana yemek tarifi
    [​IMG]
    Malzemeler
    1 kg köftelik kıyma
    3 soğan
    3 sivribiber
    2 domates
    2 havuç
    2 patates
    500 gr konserve bezelye
    2 su bardağı sıvıyağ
    1 çorba kaşığı yoğurt
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    2 su bardağı su
    2 çorba kaşığı domates salçası
    yarım çay kaşığı yenibahar
    tuz
    karabiber
    kimyon

    Hazırnalışı
    Soğanları soyup ikisini rendeleyin. Kıymaya soğan, yoğurt, karabiber, kimyon, yenibahar, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.

    Köfte harcını iki eşit parçaya ayırın. Ayırdığınız bir parça kıymayı 9 parçaya bölün. Her birini parmak kalınlığında ve 20 cm uzunluğunda yuvarlayıp iki ucunu birleştirin. Kalan köfte harcından fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın.

    Patates ve havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağdan iki kaşık ayırıp kalanını bir tavada kızdırın. Patates ve havuçları kızartıp kâğıt havlu üzerine alın. Biberleri temizleyip kıyın ve aynı yağda hafif kızartın. Bezelyenin suyunu süzün. Bir kapta tüm sebzeleri harmanlayın.

    Simit ve bilye şeklinde hazırladığınız köfteleri kızartın. Bir tepsiye simit şeklindeki köfteleri yerleştirin. Ortalarına küçük köfteleri paylaştırın. Sebzeleri ekleyin.

    Kalan soğanı temizleyip küp şeklinde doğrayın. Ayırdığınız sıvıyağı bir tavada kızdırıp soğanı kavurun. Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Suyu ilave edip sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Sosu tepsiye ekleyin. Domatesleri halka şeklinde kesip üzerine ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.