Hangi ot ve baharat hangi balıkla gider?

'Damak Keyfi' forumunda anniccha tarafından 8 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu


  1. Fesleğen:
    Yengeç, istakoz ve karides gibi kabuklu deniz ürünlerinden yapılan yemeklerde.

    Defne yaprağı:
    Bilumum balık buğulamalarında, haşlamalarda, balık şişte

    Keraviye:
    Buğulama, haşlama ve dolmalarda

    Zencefil:Şark usulü bütün balık yemeklerinde, kavurmalarda, istakozda, sos yapımında, midyede

    Köri:
    Uzakdoğu balık yemeklerinde, zencefile alternatif olarak (zaten içinde zencefil vardır)

    Mercankök:
    Balık yanında sunulan tereyağında, soslarda ve dolmalarda

    Hardal:
    Toz halinde güveçlerde, yapılmıº olarak yengeçle

    Muskat:
    Yengeç ve istakozla

    Nane:
    Balık ızgaralarda, balık çorbasında, cumbo karides tavada

    Paprika:
    Dolma ve güveçlerde

    Maydanoz:
    Balık yanında sunulan tereyağında,soslarda (özellikle limon sosunda), dolmalarda

    Karabiber-beyaz karabiber (tane ve toz):
    Bütün balık ve deniz ürünü yemeklerinde marine etmek ve tadlandırmak için

    Kırmızı biber (toz veya pul):
    Buğulama ve haşlamalarda, çorbalarda, güveçlerde

    Adaçayı:
    Dolma ve güveçlerde

    Kekik:
    A.B.D.’de bütün deniz ürünleri ile birlikte

    Tarhun:
    Fırın ve soslu balık yemeklerinde

    Biberiye:
    Tadı nispeten yavan olan balıkların fırın, soslu fırın, kavurma ve yahnilerinde

    Sarmısak:
    Buğulamalarda, soslarda, kavurmalarda, çorbalarda, zeytinyağlı soslarda

    Ceviz:
    Tarator ve benzeri soslarda

    Badem:
    Cevizin kullanıldığı yerlerde alternatif olarak

    Kapari:
    Turşu halinde buğulamalarda

    ontrol