Hangi Hastalığa Hangi Bitki İyi Geliyor

'Şifalı Bitkiler' forumunda Ezlem tarafından 10 Şubat 2011 tarihinde açılan konu


  1. Hastalıklar ve Bitkisel Çözümleri,Hangi Bitki İyi Geliyor,

    AĞIZ YARALARI: Sirke ve susam yağı karışımı ile gargara yapılabilir Birer çorba kaşığı böğürtlen yaprağı, hunnap, mercimek ve sinirli yapraktan oluşan karışımı kaynatıp, ılıkken gargara yapabilirsiniz Kuru üzüm, anason ve balı aynı ölçüde karıştırıp, yaraların üzerine sürebilirsiniz Bol kekik çiğneyin

    AKCİĞER RAHATSIZLIKLARI: Isırgan tohumu, karabiber, mürsafi, bal ve hardal eşit miktarda karıştırılır ve sabah akşam birer çorba kaşığı yenir

    ALERJİ: 100gr ısırgan otu + 100gr kırkkilit otu karışımını çay gibi demleyip, günde 3 çay bardağı içmek ve bu tedaviye en az 20 gün devam etmek gerekir Şahtere otu çay gibi demlenip, sabah akşam 1 su bardağı içilebilir Birer çorba kaşığı Acı yonga ve Ravend çini, demlenip sabah akşam birer bardak içilir Kaşınan bölgeye Oğulotunu haşlayıp ezerek koyarsanız kaşıntı geçer

    APANDİSİT: Bu hastalığı önleyici en etkili şey, Böğürtlen çayıdır

    ARPACIK: 1 çay bardağı sıcak suya bir tutam papatya konur ve bir müddet sonra süzülerek bununla göze masaj yapılır Bu tedavi 2 saatte bir, 5-10 dakika tekrarlanır

    ASTIM: 1 lt suya 1 tutam Mersin yaprağı veya ısırgan konur ve 10 dk Günde 8-10 çay bardağı, şekersiz olarak içilir 1 ltsıcak suya 5 yemek kaşığı Isırgan otu konur, 5 dk sonra süzüp günde 8-10 bardak şekersiz içilir

    BADEMCİK:
    Kekik gargarası çok etkilidir Balık yağı içirilmelidir

    BASUR: Zulumba ve Üzerlik tohumu eşit oranlarda katıştırılıp, sabahları aç karnına 1 çay kaşığı yenir

    BAŞ AĞRISI: Baş ağrısının pekçok sebebi olabilir Etkili tedavi için bu sebepleri ortadan kaldırmak gerekir 1 bardak sıcak suya birer tutam lavanta, papatya, nane, biberiye ve kekik konur, 5 dk sonra süzerek günde 2-4 bardak içilir

    BÖBREK VE MESANE TAŞI: 1 lt suya birer tutam Kırkkilit otu, Mısır püskülü ve Kiraz sapı konur, 5 dk kaynatılır ve süzerek günde 2-4 bardak içilir suya birer tutam Keten tohumu ve Meyan kökü ko- nur, 15 dk kaynatılıp süzülür ve günde 3-4 bardak, aç karnına içilir
    Ağrıyı dindirmek içinse; 1 lt 1 lt suya birer tutam Keten tohumu ve Meyan kökü ko- nur, 15 dk kaynatılıp süzülür ve günde 3-4 bardak, aç karnına içilir

    CİLT HASTALIKLARI: 80g ravent çini, 1kg bal ile karıştırılarak günde 3 öğün aç karnına 1 tatlı kaşığı yenir

    DAMAR TIKANIKLIĞI: 250gHayıt tohumu, 6lt suda yarım saat kaynatılır ve günde 3 öğün, aç karna, bir çay bardağı içilir (Tansiyon düşürücü etkisi vardır)

    DUDAK ÇATLAMASI: Balmumu ve gülyağı birlikte eritilerek çatlaklara sürülür Susam yağı da iyi bir koruyucudur

    ERGENLİK SİVİLCELERİ: Şap ve narkabuğunu sirkeli suda kaynatıp bu su ile sivilceleri silmek yararlıdır

    GASTRİT: Hergün kahvaltıdan önce 1 çay kaşığının dörtte biri oranında Hardal tohumunu, ılık su ile içmek ve bu tedaviyi 20 günlük kür halinde yapmak faydalıdır

    GUATR: Tere tohumu, nöbet şekeri veya bal ile eşit oranlarda karıştırılıp yenir Deniz süngeri kurtulup toz haline getirilir ve balla karıştırılarak yenir

    KALP KRİZİ: Ökseotu çayı, Melisa çayı ve Adaçayı içmek kap krizini önleyici etkiye sahiptir Ayrıca Civanperçemi, Atkuyruğu ve kekik oturma banyoları da yararlıdır

    KANSIZLIK: 50g Kınakına, 1kg siyah kuru üzüm ve 1/2kg Mürdüm eriği ile, 3lt suda bir müddet kaynatılır ve günde 3 öğün içilir

    KAS ERİMESİ: Günde 3-4 bardak Aslanpençesi çayı yudum yudum içilmelidir

    KEMİK ERİMESİ: Günde 3-4 bardak Civanperçemi çayı yudum yudum içilmelidir

    KİREÇLENME: 400g Ardıç tohumu, 1kg bal ile karıştırılır ve bu karışımdan, günde 3 öğün, aç karnına, 1 tatlı kaşığı yenir

    NEFES DARLIĞI: Bir miktar Deniz kadayıfı, toz haline getirilir Ihlamur içine 1 çay kaşığı oranında katılarak kaynatılıp içilir

    ÖKSÜRÜK: Günde 20g’dan fazla olmamak kaydıyla, Defne tohumu bal ile karıştırılıp yenir 100g toz zencefil ve 100g toz zerdeçal 1kg bal ile karıştırılarak günde 3 öğün aç karna, 1 tatlı kaşığı yenir

    PROSTAT: 100g Eğir kökü, 5lt suda, 25lt kalıncaya dek kaynatılır Günde 3 öğün, yemeklerden yarım saat önce, 1 çay bardağı içilir Aynı miktarda Kereviz tohumu da aynı şekilde hazırlanarak günde 3 öğün, yemeklerden 15dk önce, 1 çay bardağı içilir

    ROMATİZMA: Hardal tohumu dövülüp, bal ile karıştırılarak yenir Ayrıca, ağrılı bölgeye sürülür Aşağıdaki yağlar belli oranlarda karıştırılıp ağrılı bölgeye tatbik edilir; Pelesenk yağı : 100g Kekik yağı : 70g Alabalık yağı : 50g Karanfil yağı : 25g

    SEDEF HASTALIĞI: 50g Isırganotu, 50g Şahtereotu ve 50g Civanperçemi 1 lt sıcak suda 15 dakika bekletilip süzülür ve günde 3-4 bardak içilir

    ŞEKER HASTALIĞI: 1 lt sıcak suya 20g Mersin yaprağı konup 5-10 dakika demlenir ve gün boyu içilir 250g servi kozalağı, 250g pelinotu ve 100g5lt alkole konur Hava almayan bir kapta 45 gün bekletilir ve günde 3 üğün, aç karna, 1 kahve fincanı suya 8-10 damla damlatılarak içilir
    Alıntı