hangi besinlerde protein vardır

'Türkçe Sözlük' forumunda aboneyim_ tarafından 27 Kasım 2010 tarihinde açılan konu


  1. Proteinler et, tavuk, balık, sakatat, süt, peynir, yer fistığı, yoğurt, yumurta, soya fasulyesi, ku*ru fasulye, findik, fıstık, badem, buğday unu, ceviz, tahıl, lahana ve patateste bulunur. Yu*murta ve süt en iyi protein kaynaklandır. Tahıl*larda da buğday özünde protein fazladır.
     



  2. Cevap: hangi besinlerde protein vardır

    Protein kaynakları nelerdir?

    Hayvansal kaynakları; yumurta, et, tavuk, balık, süt ve peynirdir. Bunlardan yumurta, et, tavuk ve balık, elzem amino asitleri sağlar.

    Bitkisel protein kaynakları; mercimek, kuru fasulye, nohut gibi kurubaklagiller, fındık, tahıllar, bulgur, tam buğday ekmeğidir. Çok az miktarda da olsa, bazı yeşil sebzelerde protein bulunur ama emilimleri çok düşüktür.