Hangi ayda hangi sebze yenir

Konusu 'Kolay Yemek Tarifleri' forumundadır ve alemşah tarafından 17 Haziran 2010 başlatılmıştır.

  1. alemşah Üye


    [​IMG]
    OCAK:Kereviz, lahana, brüksel lahanası, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı, kara turp, kırmızı turp
    ŞUBAT:Brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, pazı, ıspanak, pırasa, pancar, defne yaprağı, havuç, turp.
    MART:Ispanak, havuç, pırasa,kırmızı turp, brokoli.
    NİSAN:Taze soğan, taze sarımsak, kuşkonmaz,taze kekik, bakla, marul.
    MAYIS:Enginar, bakla, madımak, semizotu, papatya, ebegümeci, domates, salatalık.
    HAZİRAN:Enginar, taze patates, taze fasulye, bakla (ayın ortasına kadar), bezelye, kabak, patlıcan, sivribiber, domates, salatalık, kuzu ıspanak, semizotu, rezene, marul, üzüm yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber, çalı fasulyesi.
    TEMMUZ:Domates, salatalık, bezelye, dereotu, kum havucu, taze fasulye, kuzu ıspanak, kabak, patlıcan, semizotu, sivribiber, dolmalık biber, çalı fasulyesi, barbunya fasulyesi.
    AĞUSTOS:Domates, salatalık, patlıcan, dolmalık biber, çarliston biber,sivribiber, taze fasulye, barbunya fasulyesi, kabak, mısır, kırmızı salçalık biber.
    EYLÜL:Mantar, patlıcan, mısır, pazı, biberiye, barbunya fasulyesi,kabak, dolmalık biber, kırmızı salçalık biber.
    EKİM:Mantar, fındık, ceviz, ıspanak, yerelması, pırasa, lahana,kıvırcık salata, kırmızı turp, karnabahar, havuç.
    KASIM:Balkabağı, kabak, lahana, kereviz, pırasa, yerelması, havuç,ıspanak, karnabahar, pazı.
    ARALIK:Balkabağı, lahana, yerelması, pırasa, brüksel lahanası,karnabahar, ıspanak, kereviz, havuç, pazı, kara lahana.
     

Sayfayı Paylaş