Hamurun kullanıldığı yerler nedir

'Okulistik' forumunda Ezlem tarafından 19 Şubat 2011 tarihinde açılan konu


  1. Hamurun kullanıldığı yerler hakkında bilgi
    Hamurun kullanıldığı yerler nelerdir?
    Undan yapılan ürünler

    sertlik derecesine göre hamurun kullanıldığı yerlerdeğişir. Sertlik derecesine göre bu guruptaki hamurlar beş grupta toplanır.

    Özleştirilerek yapılanlar Bunların sertliği kulak memesinden oldukça serttir. Örneğin:Erişte hamuru, su böreği hamuru vs gibi. Kıyılarak hazırlanan hamurlar Bunların sertliği kulak memesi kadardır. Örneğin :Sable hamuru,peynirli bisküvi hamuru vs gibi.

    Mayalandırılarak yapılanlar Bunların sertliği kulak memesinden biraz daha yumuşaktır. Örneğin: Pastalya böreği hamuru, cevizli ay hamuru vs gibi.

    Pişirilerek hazırlanan hamurlar, unlar ateş üzerinde yağla su kaynatılıp unu içine katılarak yapılır. Sertlikleri kulak memesinden yumuşaktır. Örneğin :şuale, krem hamuru,hanım göbeği tatlısı hamuru vs. gibi.

    Katmerli hamurlar Bunlarda iyice özleştirilerek hazırlanan hamurlardır. Sertlikleri kullanılacağı yere göre değişir. Örneğin : yaprak hamuru,olarak hazırlananda kulak memesi sertliği kullanılır. Örneğin :volovon, milföy, sarıyer böreği.