Hamurişleri Buzdolabında Nasıl Saklanır ?

'Merak Ettiklerimiz' forumunda Burcu tarafından 16 Haziran 2014 tarihinde açılan konu


  1. Çalışan bir bayansanız ya da çok sık misafiriniz geliyorsa elinizin altında hazır yapılmış bir kaç çeşit pasta börek olsa hiç fena olmaz değil mi?

    Eğer sürekli hamurişi ile uğraşmaya vaktiniz yoksa. Yaptığınız pasta ve böreklerin bir kısmını buzdolabınızda saklamaya ve aniden gelen misafirlere hazırlıksız yakalanmamaya ne dersiniz?

    İşte bu konumuzda sizlere yaptığınız pasta ve böreklerin buzdolabında nasıl saklamanız gerektiğini anlatmaya çalışacağız.

    Aslına bakılırsa aman aman bir sır değil vereceğim ipuçları. Hemen hemen her ev hanımının bildiği türden şeyler ama bilmeyenler ve acaba birşey olur mu dondurucuda diye telaş edenler için kısacık değinelim konuya.

    Mayalı hamur işleri ni korkusuzca buzdolabına atabilirsiniz. Tabi pişmiş bir şekilde. Fazladan yaptığınız ya da artan mayalı poğaçalarınızı buzdolabı poşetlerine koyup derindondurucunuzda rahatlıkla saklayabilirsiniz. Misafiriniz mi geldi hemen çıkarın bir poşet ve fırında 110-120 derecede 10 dakika ısıtın. Yeni yapılmış gibi gönül rahatlığı ile ikram edebilirsiniz.

    Kekler de de hiçbir sorun yaşamazsınız. Strech film ile sardığınız keklerinizi yemeden yarım saat önce buzluktan çıkarın ve kendi halinde yumuşamasını bekleyin.

    Börekler i pişirin, kesin ve buzdolabı poşetlerinde derindondurucunuza atın. Kesinlikle yeni yapılmış gibi ilk günkü tadını koruyacaklardır.

    Kurabiyeler de de durum farklı değil aslında. Pek çok kurabiye rahatlıkla dondurucuda saklanabilir ve yemeden 1 saat kadar önce çıkarılıp bekletilerek servis yapılabilir. Özellikle elmalı kurabiyelerinizi dilediğiniz kadar saklayabilirsiniz hiçbir sorun yok.

    Burada dikkat etmeniz gereken bu saydığımız hamur işlerinin pişmiş bir şekilde derindondurucuda saklanması gerektiği. Sigara böreği, paçanga gibi börekleri çiğ olarak saklayıp misafiriniz geldiği anda fırına sürebilirsiniz.