Hamur işleri ile ilgili pratik bilgiler

'Damak Keyfi' forumunda Burcu tarafından 27 Mayıs 2014 tarihinde açılan konu


  1. Hamur işleri ile uğraşan bayanlar birkaç ufak püf noktası bilseniz ve böylece börek, kek ve kurabiyeleriniz arkadaşlarınızın yaptığı tariflerden daha güzel olsa kötü mü olur. Elbette ki mükemmel olur. O halde buyrun hep birlikte hamur işleri ile ilgili pratik bilgiler yazımızı dikkatlice okuyun.

    Ev yapımı poğaçalarınızın üzerine sürdüğünüz yumurta sarısının içine biraz vişne suyu ilave edin. Daha güzel kızarmasını sağlarsınız.

    Hazır yufka ile hazırladığınız böreklerin daha lezzetli olmasını istiyorsanız hazırladığınız böreği fırına sürmeden bir kaç saat önce buzdolabına sürün. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra fırına sürüp pişirin.

    Elde açacağınız hamuru mutlaka dinlendirin. Yoğurduğunuz hamurun üzerine nemli bir bez örtün ve buzdolabında yarım saat bekletin. Bu işlem sayesinde hamur daha iyi açılacak ve tadına doyum olmayacaktır.

    Evde yaptığınız ekmeğin uzun süre dayanması ve bayatlamaması için hamurun içine bir miktar haşlanmış ve püre haline getirilmiş patates koyun.

    Hamur işi kızartmalarınızın daha lezzetli olmasını isteyen bayanlar kabartma tozu ile birlikte az miktarda da toz şeker ilavesi yapın. Farkı hemen farkedeceksiniz

    Kekinizin üzerini süslemek için hazırladığınız çikolata sosusun içine biraz tereyağ ekleyin. Bu işlem sosunuzun lezzetini arttıracaktır.

    Kek yada börek hamurunu hazırlarken unu ve kabartma tozunu mutlaka eleyin. Pişerken hamurun gözeneklerinin açılmasını sağlarsınız