Hamsili pİlav

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 19 Ekim 2010 tarihinde açılan konu


  1. HAMSİLİ PİLAV

    2 kg. hamsi
    3 bardak pirinç
    2 soğan
    1 havuç (rendelenmiş)
    3 sivri biber
    1 kırmızı biber
    1 çorba kaşığı dolma fıstığı
    karabiber,yeni bahar,toz kırmızı biber,kimyon,kekik
    6 bardak su
    5 çorba kaşığı sıvı yağ


    Önce soğanı yağda kavurmaya başlayın. Pirinç ve fıstıkları ekleyin. Rendelenmiş havuç, ince doğranmış kırmızı ve sivri biberleri de ekleyin. Pirinçler şeffaflaşınca baharatları ilave edip karıştırın. 6 bardak sıcak suyu (veya pirincinizin kaldırdığı kadar)su ekleyip kapağını kapatın. Pirinçler tam olarak pişip suyunu çekene kadar kapağı kapalı olarak pişirin. 15 dk. dinlenmeye bırakın. Bu arada hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Tepsinizi yağlayıp hamsileri deri kısımları tepsiye gelecek şekilde sık olarak dizin. Kenara gelenlerin uçlarını dışa doğru sarkıtın. Pilavı üzerine serin. Kenardan sarkan hamsileri üzerine kapatın ve kalan hamsileri de sık olarak dizip pilavın üzerini tamamen kapatın. 180 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
    Afiyet Olsun...