Hamsi Tuzlama Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 15 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Hamsi Tuzlama Nasıl Yapılır
    Resimli Hamsi Tuzlama Tarifi
    Hamsi Tuzlama Yapılışı
    Hamsi Tuzlama Resimli Tarifi

    [​IMG]

    Hamsi Tuzlama Malzemeleri

    1.5 bardak kaya tuzu
    2 kg hamsi
    2 kiloluk ağırlık (taş)
    3-4 defne yaprağı

    Hamsi Tuzlama tarifi

    Hamsilerin başlarını koparın ve içlerini iyice temizleyin. Iyice yıkadıktan sonra iki saat kadar, suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin.
    Hamsinin boyuna uygun bir kavanoza bir kat hamsi, bir kat tuz ve aralara defne yapraklarını yerleştirerek hamsiyi istif edin. En üste bastırmak için taşı koyup kavanozun kapağını kapatın.
    Yaklaşık 1,5 ay sonra yenecek kıvama gelecektir. Yeneceği zaman yeterli miktarda çıkarıp yıkayın ve tuzunun çıkması için 2 saat suda bekletin. Hamsi tuzlamasını üzerine zeytinyağı ve limon dökerek söğüş şeklinde ya da pilakisini yaparak yiyebilirsiniz.
    İlkbahar ve yaz ayları Marmara hamsisi için uygundur. Kış mevsiminde yapılan tuzlamaların yenecek kıvama gelmesi için 3-4 ay beklemek gerekir.