Hamsi tava

'Damak Keyfi' forumunda Elif tarafından 18 Eylül 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]

    Malzemeler
    • 1 kg hamsi
    • ½ çay bardağı sıvıyağ
    • Mısır unu
    • Tuz
    • Karabiber

    Tarif

    Hamsileri ayıkladıktan sonra güzelce yıkayın. Mısır ununu tuz ve karabiberle karıştırın. Suları iyice süzdükten sonra hamsileri alarak mısır ununa batırın. Tavaya yağ koyun ve mısır ununa batırdığınız hamsileri kuyrukları tavanın ortasına bakacak şekilde daire olarak dizin. Orta ateşte 6-7 dakika kadar kızarttıktan sonra bir tabak yardımıyla çevirip diğer yüzlerini de kızartın ve servis yapın.
     



  2. Immmmm hadi uşaklarrrr...
     



  3. Bir eklenti daha Kekik :f106:
    Harika tat veriyor
    Ellerine sağlık Elif.