Hamsi Tatlısı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 15 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Hamsi Tatlısı
    Resimli Hamsi Tatlısı Tarifi,
    Hamsi Tatlısı nasıl yapılır,
    Hamsi Tatlısının Tarifi yapılışı Resimli
    [​IMG]

    Malzemeler
    250 gr taze hamsi
    250 gr un
    5 yumurta
    2 su bardağı su
    1 çay kaşığı zeytinyağı
    çeyrek limon suyu tuz
    1 su bardağı zeytinyağı (kızartmak için)
    1/2 fincan yeşil fıstık ve 1/2 fincan fındık

    Meyve jolesi malzemesi
    1 muz
    1 portakal
    100 gr ahududu
    1 kırmızı elma
    1 şeftali
    2 su bardağı su
    300 gr tozşeker
    Şerbet malzemesi
    1/2 kg tozşeker
    2 su bardağı su
    1 çay kaşığı limon suyu



    HAMSİ TATLISI TARİFİ
    Su kaynama noktasına geldiğinde un ve tuz ekleyip sürekli karıştırın. Yaklaşık 7 dakika kadar kaynadıktan sonra bir iki damla zeytinyağı gezdirip, çeyrek limon suyunu ekleyin. Bir iki dakika daha karıştırdıktan sonra tencereyi ateşten indirip soğumaya bırakın. Hamur ılıyınca yumurtaları birer birer kırıp yoğurun ve hamuru cevizden küçük parçalara ayırın. Hamsileri temizleyin ve kılçığını çıkarın. Küçük parçalara ayırdığınız hamuru elle açıp içine hamsiyi yerleştirin ve hamuru kapatın. Bu işlemi hamur ve hamsiler bitinceye kadar tekrarlayın. Hamurlu hamsileri zeytinyağında pembeleşene kadar kızartın. Şurubu hazırlayın. Soğuk şuruba kızaran hamsileri atıp, beş dakika bekletin ve tepsiye hamsileri dizin. Muz hariç diğer meyveleri kabukları ve çekirdekleriyle birlikte küçük küçük keserek bir kapta birleştiriri. Su ve şekeri ilave ederek pişirin. Jöleyi ılık olarak kızarmış hamsilerin üzerine dökün. Yarım saat bekletip servis yapın