Hamsi Sarma

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]


    Malzemeler


    400 gr. hamsi
    1 demet karalahana
    4 adet taze soğan
    1 demet maydanoz
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    Tuz , Kırmızı biber
    Karabiber



    Yemeğin Tarifi



    Hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayın, yıkayıp
    durulayın. Her filetoyu ikiye ayırıp tuzlayın.
    Bir tencerede karalahana yapraklarını tuzlu suda yumuşayıncaya kadar kaynatın.
    Çıkarıp sap ve damarlarını kesin.
    Diğer bir kapta ince kıyılmış taze soğanları, kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber
    ve kırmızı biberi karıştırıp yumuşayıncaya kadar ovun ve 2 çorba kaşığı sıvı yağı
    ilave edip karıştırın. Içine hamsileri ekleyin.
    Karışımı karalahana yapraklarına yeleştirip azar miktarda margarin koyup kenarları
    da kapanacak tarzda rulalar haline getirin. Ruloları aralarında boşluk kalmayacak
    tarzda fırın tepsisine dizin ve üzerlerine fırça ile sıvı yağ sürün. 180 derece ısıda
    20 dakika kadar fırınlayın. Sıcak olarak servis yapın.