Hamsi Salamura Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 16 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Hamsi Salamura Tarifi
    Hamsi Salamura Tarifi
    Hamsi Salamura yapılışı
    Hamsi Salamura nasıl yapılır


    Hamsi Salamura Tarifi Resimli

    [​IMG]

    Malzemeler :

    1 kg hamsi
    1/2lt üzüm sirkesi
    4-5 dal maydanoz
    4-5 diş sarmısak
    tuz
    1,5 su bardağı zeytinyağı

    Hamsi Salamura Tarifi

    Hamsiler kılçıkları temizlenerek yıkanır. Tuzlanarak 10 dakika bekletilir. Dinlendirilen balıklar derince bir kaba konarak üzeri kapatacak şekilde sirkeyle doldurulur. Yaklaşık 5-6 saat bekledikten sonra balıkların içleri beyazlaşınca kadar balıklar suyla iyice yıkanır ve süzülmesi sağlanır. Balıklar süzülürken bir kaba maydanozlar ve sarmısaklar doğranır. Üzerine zeytinyağı eklenir. Karışımın içine balıklar teke tek dizilerek dolapta bir gün bekletilir. Servis için istenen miktarda süzülerek sofraya konulabilir.