Hamsi Köftesi

'Damak Keyfi' forumunda karakız tarafından 24 Ekim 2010 tarihinde açılan konu


  1. MALZEMELER
    1/2 kg hamsi
    2 kahve fincanı un
    1 demet maydanoz
    1 çay kaşığı kuru nane
    1 çay kaşığı kekik
    1 adet kuru soğan
    2 adet yumurta
    Sıvı yağ (yeterince)
    tuz , karabiber
    sumak


    HAZIRLANIŞI
    Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız. Bilahare çok küçük parçalara doğrayınız
    Maydanozları ince kıyınız. Soğanları rendeleyiniz. İçine diğer malzemelerle birlikte doğranmış hamsileri koyup iyice harmanlayınız.Yumurtaları çırpıp ilave ediniz ve tekrar karıştırınız (Mutfak robotunuz varsa karıştırma işlemini orada yapabilirsiniz).
    Harmanlanmış malzemeyi küçük toplar halinde yoğurunuz. Kızgın yağda çevirerek kızartınız. Sıcak servis yapınız