Hamsi Güveç

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 5 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]



    Malzemeler


    1/2 kg hamsi
    2 adet domates
    2 adet yeşil biber
    1 adet patates
    1/4 bağ pazı (veya ıspanak)
    1 çay bardağı mısır unu
    1 adet yumurta
    1 adet kuru soğan (veya mevsiminde ½ demet taze soğan)
    2 su bardağı su
    1 kahve fincanı zeytinyağı
    tuz




    Yemeğin Tarifi



    Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız.
    Domatesleri küp şeklinde, biberleri de çekirdek yataklarını çıkarıp enine doğrayın. Patatesleri rendeleyin. Temizlenmiş pazıyı iki dakika kadar haşlayıp süzgece alınız ve ince ince doğrayınız. Soğanı ince kıyınız.
    Tüm malzemeyi geniş bir kapta harmanlayıp iki su bardağı su ilave ediniz ve bilahare toprak güvece başaltınız. 160-180oC fırında 40 dakika pişiriniz. Sıcak servis yapınız.

    Afiyet olsun.

    Not: Bu yemek Doğu Karadeniz' e özgüdür.
     



  2. ne güveçmi hele bi de az sarmısaklıda oldumu hımmmm nefis oluyor.eline sağlık Öylesine:f73::f196::):f9:
     



  3. Bakmadım.Okumadım. Görmedim. Balığı seyretmek hariç ağzıma koymam çünkü. :f19: