Hamsi Güveç Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 14 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Hamsi Güveç Tarifi Resimli
    Hamsili Güveç Tarifi
    Hamsili Güveç

    Hamsi Güveç (4 Kişilik)
    [​IMG]
    Hamsi Güveç tarifi Malzemeler
    1/2 kg hamsi
    2 adet domates
    2 adet yeºil biber
    1 adet patates
    1/4 bağ pazı (veya ıspanak)
    1 çay bardağı mısır unu
    1 adet yumurta
    1 adet kuru soğan (veya mevsiminde ½ demet taze soğan)
    2 su bardağı su
    1 kahve fincanı zeytinyağı
    tuz

    Yemeğin Tarifi
    Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız.

    Domatesleri küp şeklinde, biberleri de çekirdek yataklarını çıkarıp enine doğrayın. Patatesleri rendeleyin. Temizlenmiş pazıyı iki dakika kadar haşlayıp süzgece alınız ve ince ince doğrayınız. Soğanı ince kıyınız.

    Tüm malzemeyi geniş bir kapta harmanlayıp iki su bardağı su ilave ediniz ve bilahare toprak güvece başaltınız. 160-180oC fırında 40 dakika pişiriniz. Sıcak servis yapınız.