Hamsi Dolması

'Damak Keyfi' forumunda MisLinA tarafından 16 Kasım 2009 tarihinde açılan konu



  1. Hamsi Dolması


    Malzemeler:
    * 1 kg’dan biraz fazla Hamsi
    * 100 gr ufalanmış bayat ekmek
    * 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    * 2 diş sarımsak
    * Bir avuç kadar kıyılmış maydanoz 2-3 adet ince doğranmış taze soğan
    * Tuz ve karabiber
    * 1 tatlı kaşığı limon suyu
    * Hepsi ince doğranacaklar 60 gr kapari
    * 60 gr siyah zeytin
    * 40 gr kuru üzüm
    * 40 gr çam fıstığı

    Hazırlanması:
    * Önce iç malzemelerini karıştırın.
    * Sardalyeleri temizleyip kafalarını kesin. Karınlarını yararak kılçıklarını çıkarın.
    * Sardalyeleri düz bir yere açık olarak koyup içine iç malzemesinden yayın ve kuyruğa doğru rulo şeklinde sarın (benim hamsiler sarılamayacak kadar küçük olduğundan, iki hamsinin arasına iç malzemesinden koydum).
    * Birbirlerine değecek şekilde fırın kabına yerleştirin. Dilerseniz aralarına bir kaç defne yaprağı yerleştirebilirsiniz.
    * Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip sıcak fırında 10 dakika kadar ya da üzeri kızarana kadar pişirin.

    afiyet olsun​