Hamsi Dolması Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 10 Kasım 2010 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Hamsi Dolması
    Hamsi Dolması Tarifi
    Hamsi Dolması Nasıl Yapılır?

    [​IMG]

    Malzemeler
    * 600 gr hamsi
    * 3-4 dal maydanoz
    * 100 gr çekilmiş ceviz içi
    * 100 gr galeta unu
    * 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    * 7 defne yaprağı
    * 1 limonun suyu
    * 1 kahve fincanı su
    * 1 tatlı kaşığı toz şeker
    * Tuz

    hazırlanışı

    * Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzün ve kağıt havlu üzerine alın.
    * Maydanozu temizleyip kıyın. Maydanoz, ceviz, galeta unu ve 1 tutam tuzu bir kasede karıştırın.
    * 8 hamsiyi küçük küçük doğrayıp cevizli karışıma ilave edin ve karıştırın.
    * Hamsileri ikiye açıp içlerini cevizli karışımla doldurun ve kapatın.
    * Fırın kalıbına, hamsilerin açık kısımları üste gelecek şekilde yan yana dizerek sıkıca yerleştirin.
    * Balıkların aralarına defneyapraklarını dik olarak yerleştirip üzerine zeytinyağı gezdirin.
    * Toz şekeri limon suyunda eritip balıkların üzerine gezdirin.
    * Su ilave edip 1 tutam tuz serpin.
    * Üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
    * Folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin.
    * Sıcak olarak servis yapın.

    Not:Hamsi yerine sardalye balığı kullanabilirsiniz. Her ikisinin de 100 gramında 96 kalori ve 0.85 gram Omega 3 bulunuyor.