Hamsi Diblesi Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 14 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Hamsi Diblesi Tarifi
    Hamsi Diblesi Tarifi
    Hamsi Diblesi yapılışı
    Hamsi Diblesi nasıl yapılır

    Hamsi Diblesi Tarifi Resimli

    [​IMG]

    MALZEMELER

    Yarım kg hamsi
    Yarım demet kara lahana
    1 su bardağı pirinç
    Yarım demet maydanoz
    2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
    1 kahve fincanı sıvıyağ
    2 soğan
    1 kahve fincanı su

    YAPILIŞ TARİFİ

    Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzgece alın. Lahanayı

    yıkayıp süzün ve çok ince şeritler halinde doğrayın. Pirinci yıkayıp süzgece

    alın. Soğanları soyup küp küp doğrayın.

    Lahananın bir kısmını tencerenin dibine döşeyin. Pirinç, soğan ve hamsileri

    ekleyin. Üzerine kalan lahanayı yayın. Su ve sıvıyağ ekleyip kapağı kapalı

    olarak yüksek ateşte 10-12 dakika pişirin. Tuz serpip karıştırın ve ocağı

    kısın. Tereyağını kızdırıp üzerine gezdirin ve kısık ateşte 10 dakika

    demlendirin.

    Maydanozu yıkayıp kıyın. Tuz, karabiber, nane ve maydanozu tencereye

    ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.Afiyet

    olsun…


    alıntı