Hamsi Buğlama

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 6 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Hamsi Buğlama Tarifi
    Hamsi Buğulama Yapılışı

    Malzemeler

    1 kg hamsi
    2 adet iri olgun domates
    2 demet taze soğan
    1/2 demet maydanoz
    1 adet limon
    2 kahve fincanı zeytinyağı
    Tuz
    Karabiber

    Hazırlanışı

    Hamsiler kafaları koparılıp kılçıkları çıkarılarak fileto olarak ayıklanır, yıkayıp durulanır. Bir kabın içine yeterince tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanları koyup karıştırın. Küçük doğranmış domatesleri üstüne yayın. Durulanmış hamsileri içine katıp harmanlayın. Karışımı 15 dakika kadar oda ısısında beklettikten sonra yayvan bir tepsiye serin. Kalan harcı üzerine yayın. Limonu ince dilimler halinde kesip üstüne dizin. Zeytinyağını gezdirip kapağını kapatın. 15 dakika kadar hafif ateşte pişrdikten sonra sıcak olarak servis yapın.