Hamileler Hangi Balıkları Yemeli Hangi Balıkları Yememeli

'Bebek Bakımı' forumunda YAREN tarafından 26 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu


  1. Hamileler Hangi Balıkları Yemeli,
    Hamileler Hangi Balıkları Yiyebilir,
    Hamileler Hangi Balığı Yemeli,
    Hamileler Hangi Balıkları Yememeli

    Hamileler Hangi Balıkları Yemeli VE Hangi Balıkları Yememeli

    Yapılan bir araştırmaya göre haftada bir defa yenen uskumru, sardalye, ton ve somon balığı anne ve bebek sağlığı açısında çok önemlidir.
    Aşırıya kaçılması hem anneye hemde bebeğe zarar verebilir.

    İyi bir protein ve demir kaynağı olan deniz ürünleri bebeğin gelişimi ve büyümesi için gereklidir. ayrıca birçok balıkta bulunan omega-3 yağ asitleri bebeğin beyin gelişimini destekliyor. Araştırmalar hamilelik boyunca deniz ürünlerinin az yenilmesinin ileriki yıllarda çocukta zayıf sözel yetenekler davranış problemleri ve diğer erken gelişim sorunlarına yol açabileceğini gösteriyor.

    Köpek balığı kılıç balığı kral uskumru ve tilefish gibi büyük yırtıcı balık türlerinin yüksek miktarda cıva içerdiği belirtiliyor. Deniz ürünlerindeki cıva birçok yetişkin için sorun oluşturmasa da hamileyseniz ya da hamile kalmayı düşünüyorsanız özel önlemler almalısınız. Düzenli olarak cıva oranı yüksek balık yerseniz bu madde zamanla kan dolaşımınızda birikir. fazla miktardaki bu cıva bebeğinizin gelişmekte olan beynine ve sinir sistemine zarar verebilir.

    Bazı deniz ürünleri çok az cıva içeriyor. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ve Çevre Koruma Ajansı (EPA) hamilelerin haftadadiyetton balığı somon balığı kedibalığını (yayın balığı) güvenle tüketmelerini öneriyorlar.