Halley Pasta

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 12 Haziran 2009 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]


    MAZLEMELER


    Keki için;
    5 yumurta
    2 su bardağı şeker
    2 çay bardağı sıvıyağ
    2 çay bardağı süt
    2 paket kabartma tozu
    4 bardak un
    1 paket vanilya

    Ara kreması için;
    1/2 litre süt
    7 çorba kaşığı un
    1 yumurta
    6 çorba kaşığı şeker
    1 paket vanilya
    1 küçük paket labne peyniri

    Sosu için;
    3 su bardağı süt
    5 çorba kaşığı şeker
    6 çorba kaşığı kakao

    Üzeri için;
    Yeteri kadar hindistan cevizi

    YAPILIŞI

    Kek için yumurtalar şeker ile iyice çırpılır. Sıvıyağ, süt ve vanilya da ilave edilip çırpmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu da ayrı bir kapta harmanlanıp karışıma ilave edilir ve kaşıkla karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülüp önceden ısıtılmış 175º derecelik fırında pişirilir. Sos için şeker, kakao ve süt karıştırılır. Kek soğuyunca ister su bardağıyla yuvarlaklar kesilir ister bıçakla karelere bölünür ve her tarafı sosa bulanarak buzdolabında 2 saat bekletilir. Krema için ayrı bir tencerede un, yumurta, şeker ve vanilya karıştırılır. Süt de ilave edilip kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ocaktan alınıp labne peyniri ilave edilip ve karıştırılır. Buzdolabında soğumuş olan kekler bıçakla enlemesine ikiye bölünür ve aralarına hazırlanan krema sürülür. Keklerin herbiri hindistan cevizine bulanıp üzeri arzu edilen şekilde süslenir.
     



  2. Cevap: Halley Pasta

    Yapan olsada yesek böyle bakmakla olmuyo :eek:
     



  3. Cevap: Halley Pasta

    evet yaaa böyle bakmakla olmuyo valla :eek:
     



  4. Cevap: Halley Pasta

    Açıktım........ çok güzel görünüyor tşkler
     



  5. Cevap: Halley Pasta

    ee kim yapıyo:f70: