Halit Paşa Kebabı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 27 Kasım 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Halit Paşa Kebabı Tarifi
    Halit Paşa Kebabı nasıl yapılır
    Halit Paşa Kebabı yapılışı



    Halit Paşa Kebabı için malzemeler:

    1 tavuk göğsü
    100 gr. kıyma
    7-8 konserve mantar
    tuz, karabiber

    Pilavı için:
    2 su b. bulgur
    2 çorba k. tereyağı
    1 çorba k. salça
    1 domates
    1 biber
    tuz, karabiber
    su
    lavaş
    domates
    biber
    kuru soğan
    kaşar peyniri
    ceviz
    sumak

    [​IMG]

    Yapılışı:


    1 adet tavuk göğsünü kıyma haline getirin.Karıştırma kabına tavuk kıymasını ve 100 gr.kıymayı ilave edin.Konserve mantarları çok ince olarak kesin.Kıymaların üzerine mantarları da ilave edin.Tüm malzemeyi iyice özleşene kadar yoğurun.Çöp şişlere kıymalı harçtan elinile yayın.Izgarada pişirin.Domatesi ve biberi 4 parçaya kesip ızgaraya alın.
    Pilavı için tencereye tereyağını alın.Üzerine 2 su bardağı bulguru ilave edin.Birlikte kavurun.Üzerine salça ,domates ve biberi ilave edin.Üzerine sıcak ekleyin.

    Tuz ve karabiberi ekleyerek pişirin.Lavaşları servis tabağına alın.Servis tabağının bir kenarına bulgur pilavını servis edin.Sopanı piyazlık kesin üzerine sumak ekleyip ovun.Bulgur pilavının kenarına soğanı alın.Lavaşların üzerine çöp şişleri dizin.Üzerine kaşar peynir rendesi serpin.Kaşar peynirin üzerine cevizleri ilave edin.Halit paşa kebabını bu şekilde servis edebilirsiniz.