Hafif Tatlı Tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 1 Eylül 2010 tarihinde açılan konu


  1. Hafif Tatlı Tarifleri
    Hafif Tatlılar

    Keşkül

    Malzemeler :
    1 Lt. Süt
    1 Su B. Toz Şeker
    1 Su B. Toz Badem
    2 Çorba K. Nişasta
    1 Yumurta
    1 Paket Vanilya
    * Üzeri İçin:
    Toz Yeşil Fıstık



    Hazırlanışı
    Sütü tencereye dökün. Soğukken şekeri, yumurta sarısını ve bademi ilave edin. Nişastayı suyun içinde ezin. Süt kaynadıktan sonra nişastayı ekleyerek kıvamını bağlayın. Kıvamı koyulaşınca küçük sufle kaplarına paylaştırın. Soğuması için bırakın. Üzerini toz yeşil fıstıkla süsleyin.


    Şeftalili Tatlı

    [​IMG]

    5 Şeftali
    1 Su B. Tozşeker
    1 Kabuk Tarçın
    * Kreması İçin:
    1 Lt. Süt
    1 Su B. Tozşeker
    1 P. Vanilya
    2 Çorba K. Buğday Nişastası
    2 Çorba K. Pirinç Unu
    * Üzeri İçin:
    3 Çorba K.Toz Badem



    Şeftalilerin kabuklarını soyun. Ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın. Şeftalilerin iç kısımları tencere zeminine gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine toz şekeri dökün. Kabuk tarçını da tencereye yerleştirin. Ocağa koyup kapağını kapatarak pişirin. Kremanın hazırlanışı; sütü, toz şekeri, nişastayı ve pirinç ununu tencereye alıp pişirin.

    Ardından vanilyayı ilave edin. Kaynayınca ocaktan alın. Fırın kabına kremayı dökün. Üzerüne şeftalileri dizin. Dilerseniz kaselere paylaştırarak tek kişilik porsiyonlar hazırlayabilirsiniz

    Portakallı İrmik Helvası

    [​IMG]

    MALZEMELER:
    2 su b. irmik
    100 gr tereyağı
    2 çorba k. çam fıstığı
    1 portakal kabuğu rendesi
    şerbeti için:
    1 su b. su
    2 su b. süt
    1.5 su b. tozşeker



    HAZIRLANIŞI:
    Tereyağı tencereye alınarak eritilir. üzerine sıvıyağ dökülür.irmik ve fıstık
    ilave edilerek karıştıra karıştıra kavrulur.diğer taraftan şerbeti için; süt,
    tozşeker ve su tencereye alınarak kaynatılır. kavrulan irmik sık sık karıştırılarak
    altının yanması engellenir.kavrulunca portakal kabuğu rendesi eklenerek
    beklemeden kaynamış şerbet ilave edilir.kısık ateşte kapağı kapalı
    3-4 dk . suyu çekinceye kadar pişirilir.dilenirse içi çıkarılmış portakal
    kabuğu çanağında servis yapılır.
     



  2. Cevap: Hafif Tatlı Tarifleri

    Limonlu Muhallebi

    [​IMG]
    Malzemeler:
    1 lt.süt
    1 su b.toz şeker
    1 limon kabuğu rendesi
    1 p.vanilya
    2 parça damla sakızı
    5 çorba k.pirinç unu

    Üzeri için:
    hindistan cevizi

    Hazırlanışı:
    1lt. süt, toz şeker, vanilya ve damla sakızı tencereye alınarak kaynatılır. Kaynamaya başalayınca süt ile açılmış pirinç unu azar azar ilave edilerek yumuşak bir kıvam sağlanır. Kıvamı bağlanınca içerisine bir limon kabuğu rendesi ilave edilerek altı kapatılır. Daha sonra hazırlanan muhallebi sürahi yardımı ile kaselere paylaştırılır. İlk sıcaklığı çıkınca üzerine hindistan cevizi serpilerek buz dolabında bekletildikten sonra servis yapılır. Limon aromalı soğuk ve ferahlatıcı bir tatlı...

    AYVALI İRMİK TATLISI

    [​IMG]
    muhallebisi için:
    1 lt. süt
    1 su b. tozşeker
    1,5 su b. irmik
    1 p. vanilya
    50 gr tereyağı
    marmelatı için:
    2 ayva
    1.5 su b. tozşeker
    2 su b.su
    üzeri için:
    fındık
    hindistan cevizi
    yeşil fıstık
    çikolata parçaları

    HAZIRLANIŞI:
    Marmelatı için 2 su b.s u tencereye konularak ocağa


    konulur.Bu arada ayvalar rendelenerek çekirdekleri


    ayrılır. ayvalar suya eklenir, pişmeye bırakılır.pişince


    mikserle püre haline getirilir.ayrılan çekirdekler ve şekeri


    ilave edilir bir süre daha pişirilir.Muhallebisi için; süt ve


    tereyağı tencereye alınır.üzerine tozşeker,irmik ve vanilya


    ilave edilir.sürekli karıştırarak pişirilir.pişince fırın kabına


    alınır. Mermelatı üzerine sürülür. Hİndistan cevizi, fındık, fıstık
    ve çikolata ile süslenerek servis yapılır.

    Ispanaklı Islak Kek

    [​IMG]

    Malzeme :

    * 4 yumurta
    * 1,5 su b. tozşeker
    * 1 su b. toz fındık
    * 1 paket kabartma tozu
    * 1 paket vanilya
    * 1 limon
    * Yarım çay b. soda
    * 1 su b. ıspanak püresi
    * 2 su b. un
    * Islatmak için:
    * Gazoz
    * Kreması için:
    * 2 su b. süt
    * 2 çorba k. labne peyniri
    * 2 çorba k. un
    * 1 çay b. toz şeker
    * yeşil fıstık

    Hazırlanışı :

    Karıştırma kabına 4 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1.5 su bardağı toz şekeri ekleyip birlikte mikserle çırpın.Üzerine ıspanak püresi,1 su bardağı toz fındık ilave edin. Yarım çay bardağı sodayı ekleyin.1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu v e2 su bardağı unu karıştırm kabın alın.Tüm malzemeleri karıştırın. En son üzerine 1 limon kabuğu rendesi ve 1 limon suyunu ilave edin. Kek karışımını yuvarlak pasta çemberine boşaltın.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

    Kreması için tencereye 2 su bardağı sütü alın.Üzerine 2 çorba kaşığı uni1 çay bardağı toz şeker 1 adet yumurta sarısını ilave edip kremayı pişirin. Krema pişince ocağın altını kapatın ve 2 çorba kaşığı labne peynirini ilave edin karıştırın.

    Kekiniz soğuduktan sonra üstüne kürdan batırın ve gazozu dökün. Gozozu çeken kekin üzerine hazırladığınız kremayı dökün.Üzerine yeşil fıstık ile süsleyip servis edin.

    Meyveli Ayva Tatlısı


    [​IMG]

    Malzemeler :

    * 4 adet ayva
    * 3 elma
    * 2 su b.toz şeker
    * karanfil
    * kırmızı gıda boyası
    * su

    Üzeri için:



    * kaymak
    * mandalina
    * kivi
    * hurma
    * nar

    Hazırlanışı :

    Ayvaları ikiye bölerek çekirdek yatağını çıkarın. Ayvaları iç kısımları alta gelecek şekilde geniş bir tencereye alarak üzerine suyu ve gıda boyasını ekleyip kapağı kapalı bir süre pişirin. Ayvalar yumuşayınca ters çevirip içini rendelenmiş elma ile doldurun. Toz şeker ve karanfili üzerine döküp kapağı kapalı kısık ateşte bir süre daha pişmeye bırakın.

    Pişen ayva tatlısını servis tabağına alarak soğumaya bırakın. Daha sonra üzerini mevsim meyveleri, kaymak ve nar koyarak servis edin.
     



  3. Cevap: Hafif Tatlı Tarifleri

    1)Şu şeftali tatlısı nasıl hafif oluyo anlamadım yarım kilo şeker şerbet :D
    2)Şu ıspanaklı keki gözümün önünden kaldırın...
    3)Şimdi...Dağılın üleeeeeyyyynnn :)
     



  4. Cevap: Hafif Tatlı Tarifleri

    Hafif tabi ne varmış.:f196:O kadar da şeker olmasın mı.O zaman çok tatsız olur.:) Ayrıca hiçbiryere dağılamayız.Özellikle de benburadayım. Hepsinden yarım porsiyon alıp bir obez tabağı hazırlayacağım iftar için :):)