Hafif Sütlü Tatlı

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 24 Kasım 2009 tarihinde açılan konu


  1. Hafif Sütlü Tatlılar
    Hafif Sütlü Tatlı Tarifi
    Damak tadı ve zevkinize hitap edecek bir hafif sütlü tarifi
    [​IMG]

    Tatlının Malzemeleri

    1 Litre süt
    7 Yemek kaşığı pirinç unu
    1 Su bardağı pudra şekeri
    1 Su bardağı süt kreması
    Yarım yemek kaşığı margarin
    1 Paket vanilya

    Tatlının Yapılışı
    Sütü tencereye alıp üzerine pirinç unu ve pudra şekerini ilave edin.
    Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
    Ocaktan almaya yakın margarini ekleyin.
    Muhallebiyi karıştırma kabına döküp soğumaya bırakın.
    Bir su bardağı kremanın içine vanilyayı ekleyip karıştırın.
    Karışımı soğuyan muhallebinin içine döküp mikserle 2-3 dakika çırpın.
    Tatlı kâselerini suyla hafifçe ıslatın.
    Tatlıyı kâselere pay edin.
    Buzdolabında 1 gece soğutun.
    Servis tabaklarına ters çevirip dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
     



  2. Cevap: Hafif Sütlü Tatlı

    Tşk ederiz... :))