Güzel Makarna Sosu Tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda Demet tarafından 6 Nisan 2014 tarihinde açılan konu

  1. Demet

    Demet Editör


    Ton balıklı makarna sosu tarifi:

    150 gramlık tonbalığının yağını iyice süzün ve bir kaseye koyun. Bir orta boy soğanı ince ince kıyın ve ton balığıyla karıştırın. Üzerine yarım su bardağı mayonez, tuz ve karabiber ekleyin karıştırın.

    Cevizli makarna sosu tarifi:
    3 yemek kaşığı tereyağını eritin. İçine yarm kalıp yağlı beyaz peynir ve bir su bardağı cevizi yağın içine ekleyin. Bir iki tur karıştırın ve altını kapatın. Şimdi ince doğradığınız bol maydonozu ve tuzu ekleyin. İyice karıştırın ve makarna ile servis yapın.

    Acılı makarna sosu tarifi:

    3 diş sarımsağı ve 2 adet kırmızı biberi ince ince kıyın ve ateşte biraz çevirin. Makarnanızın miktarına göre ayarlayacağınız domatesleri de ince doğrayın ve sarımsak karışımının içine ekleyin. Son olarak tuzunu ilave edin ve yaklaşık 15 dakika pişirin. Çok sulu olduysa kapaksız bir şekilde kaynatın.

    Patlıcanlı makarna sosu tarifi:

    4 tane orta büyüklükteki patlıcanı ocakta közleyin. Kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın. 100 gram kadar kıymayı tavada çevirin suyunu çeksin. 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 baş soğan rendesi, 2 diş ezilmiş sarımsak, ince doğranmış 2 adet çarliston biberi kıymanın içine ekleyin. Soğanların pembeleşmesini bekleyin. Sonrasında rendelediğiniz 2 adet domatesi ve tuzu ilave ettikten sonra 1,5 su bardağı su ile sosunuzu kısık ateşte pişmeye bırakın.