Güzel bir aşure nasıl yapılır

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 14 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. AŞURE tarifi resimli
    resimli aşure tarifi
    aşure nasıl yapılır tarifi



    Malzemeler:

    * Yarım kg. buğday
    * 1 su bardağı nohut
    * 1 su bardağı kurufasulye
    * 1 çay bardağı pirinç
    * 100 gr kuru kayısı, yıkanmış ve ufak ufak doğranmış
    * 100 gr. kuş üzümü
    * 50 gr. kuru dut
    * 100 gr. çekirdeksiz kuru üzüm
    * 100 gr. kurutulmuş elma
    * 100 gr. hurma
    * 100 gr. mısır (konserve)
    * Kuru incir
    * 1 kg. toz şeker
    * 1 portakal kabuğu rendesi
    * 2-3 adet karanfil
    * Süslemek için:
    * 1 su bardağı fındık
    * 1 su badağı ceviz
    * 1 adet nar
    * Tarçın
    asure.
    Hazırlanışı:

    1.Nohut, kuru fasulye, kuru üzüm ve kuru kayısıları akşamdan ıslatılır

    2. Aşurelik buğdayı yıkanır ve bir gece önceden 15,20 dk. haşlanır, sabaha kadar demlendirilir.

    3. Sabah buğdayı pişirmeye başlanır.
    4. Pirinci ıslatıp biraz bekletilir ve kaynayan buğdaya eklenip birlikte pişirilir.

    5. Diğer taraftan bakliyatları da düdüklü tencerede pişirilir.

    6. Aşurenin başında durmakta fayda var, sürekli karıştırmanız gerekli tahta kaşıkla devamlı karıştırın. ve sıcak suyunuz hazır olsun, buğdaylar suyu çektikçe sıcak kaynar su eklemeye devam edin.

    7. Buğdaylar pişip, suyun kıvamı koyulaşmaya başladığında düdüklüde pişmiş olan bakliyatları aşureye ekleyiniz.
    8. Hepsi özleşmeye başlayınca, kuru üzüm, kuş üzümü, küp kesilmiş kayısıları, karanfil ve portakal kabuklarını ekleyip pişirmeye devam edin.

    9. Hemen ardından şekeri ilave edip eriyene kadar tencerenin başından ayrılmayalım,

    10. Şekeri ekledikten yaklaşık 20 -30 dk. Daha kaynattıktan sonra kıvamını almış oluyor, ocağımızı kapatıp aşurenin soğumasını bekleyebiliriz.


    Aşure Resimleri içinTıklayın