Güveçte Kuzu But Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 4 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. Güveçte Kuzu But Nasıl yapılır
    Güveçte Kuzu But yapılışı
    Kuzu bur tarifi güveçte

    [​IMG]

    malzemeler :

    * yarim kuzu but
    * 4 patates
    * 3 sogan
    * 5 domates
    * 7 yesil biber
    * 1 bas sarimsak
    * tuz
    * tane karabiber
    * siviyag

    Hazırlanışı :

    kuzu butunu iri parçalar halinde kestirin. bu parçalari üzerine su ilave ederek haslayin. daha sonra güvecin altina irice dogranmis kuru soganlari,sarimsaklari yerlestirin.Üzerine yari kivamda pismis etleri de yerlestirin. Üzerine sadece ortadan ikiye kesilmis patatesleri de ekleyin. en son üzerine yine irice kesilmis domatesleri ve biberleri yerlestirin. tuzunu ,karabiberini ve biraz da siviyag ekleyin.Üzerini önce yagli kagit ile daha sonra da aliminyum folyo ile kapatip 180 derecelik firinda en az 1 saat pismeye birakin. tamamen kendi suyu ile pisecegi için nefis bir güveç olacaktir.