Güveçte Kurufasülye Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 3 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. Güveçte kuru fasülye nasıl yapılır
    Güveçte kuru fasülye yapılışı
    Güveçte kuru fasülye Oktay Usta

    [​IMG]

    Malzemeler:

    - yarım kilo kuru fasulye
    - 250 gr kemikli et
    - 1,5 yemek kaşığı salça
    - 4-5 adet kuru biber
    - 1 büyük baş soğan
    - 1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
    - 2 litre sıcak su
    - 4 kaşık sıyı yağ

    Hazırlanışı:

    Kuru fasulyeyi sıcak suda 4-5 saat bekletin. Güveç tenceresinin içine irice parçalanmış etleri atın. Hafif ateşte etler önce suyunu salsın ve çekene kadar ara ara karıştırın. Etler suyunu çekince ıslatılmış fasulyelerin suyunu süzün ve güvecin içine katın. Daha sonra fasulyenin 3 parmak üstüne çıkacak kadar kaynar su ilave edin. Kuru biberleri yıkayıp onları da içine atın ve kapağı kapalı olarak orta hararetli ateşte fasulyeler yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika 1 saat kaynatın. Eğer fasulyeler suyunu çektiyse sıcak su ilave edin. Fasulyeleriniz yumuşayınca bir tavaya yağı alıp soğanı kavurun. Salçasını, kırmızı biberi de karıştırıp, tuzu ilave edin ve 2-3 sefer karıştırın. Güveç tenceresinin içine bu soğanlı salçalı karışımı ilave edip 15 dakika daha kaynatın ve servis yapın.