Güveçte Kumpir Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 5 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Güveçte Kumpir nasıl yapılır
    Güveçte Kumpir yapılışı


    Güveçte Kumpir Malzemeler

    yarım kg patates
    1 yemek kaşığı tereyağ
    1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    sosis,bezelye(konserve),mısır(konserve),kornişon,yeşil zeytin

    [​IMG]


    Güveçte Kumpir Hazırlanışı:

    Patetesleri haşlayıp soyun,püre haline getirdikten sonra sıcağı sıcağına tereyağını ve yarım bardak kaşar rendesini ekleyip karıştırın.İki adet güveç kabını(15-16cmlik)hafifçe sıvı yağ ile yağlayıp resimdeki gibi püre ile doldurun.

    Ortasını biraz çukur bırakın ki diğer malzemeleri daha sonra ekleyebilelim.

    200 derecede ısıtılmış fırında 10-15dk pişirin.Bu arada 4 adet küçük sosisi küp küp doğrayıp 6 yemek kaşığı bezelye ile karıştın.Fırından güveçleri çıkarıp ortasına bu malzemeyi dökün ve üstüne geri kalan kaşar rendesini yaydırın ve tekrar fırında kaşarlar eriyene kadar(10-15dk) pişirin.

    Kornişon turşusunu küp küp kesin,mısırı ve yeşil zeytini ekleyip karıştırın.

    Fırından çıkardığınız güveçlerin üstüne bu karışımı da ilave edip üstüne mayonez ve ketçap sıkıp servis edin.

    Afiyet olsun


    alıntı