Güveçte Bıldırcın Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda anniccha tarafından 1 Kasım 2010 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Güveçte Bıldırcın Tarifi
    Güveçte Bıldırcın Yapılışı
    Güveçte Bıldırcın Nasıl Pişirilir?

    Lezzetli bıldırcın eti güveç kabında nasıl pişirilir?

    [​IMG]

    MALZEMELER

    orta boy güveç için
    8 adet soyulmuş temizlenmiş bıldırcın
    125 gr tereyağı
    1 adet küçük soğan
    2 adet orta boy domates
    6 adet yeşil biber
    1 dal biberiye
    4 diş sarımsak
    bir fincan elma sirkesi
    tuz
    karabiber

    HAZIRLANIŞI

    Güvecin içini tereyağı ile iyice yağlayın daha sonra soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın. Hafifçe pembeleşinceye kadar çevirin.Bıldırcınları ilave edip kısık ateşte pişirin, renkleri hafifçe dönmeye ve yağları erimeye başlayan kuşlara doğranmış biberleri ilave edin. 2 dakika sonra bir dal biberiye ilave edin ve 5 dakika kadar pişirin. Doğranmış domatesler, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıp elma sirkesini ilave edin. 15 dakika orta ateşte kapağı açık olarak pişirilen bıldırcınları servis tabağına alın, haşlanmış patates ve brüksel lahanası ile sıcak servis yapın.