Güveç tarifi

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 15 Nisan 2009 tarihinde açılan konu


  1. Vücudumuzun sağlığı için gerekli proteinin en yoğun olduğu kırmızı etin en lezzetli pişirme yöntemi.Biber salçasıyla lezzeti artırılmış nefis bir güveç tarifi..

    [​IMG]

    Malzemeler

    500 Gr yağsız dana eti
    1 Çay bardağı sıvı yağ
    2 Adet kuru soğan
    3-4 Adet yeşil biber
    2 Adet iri domates
    1/2 Yemek kaşığı domates salçası
    1/2 Yemek kaşığı biber salçası
    2-3 Dal maydanoz
    Tuz
    Pulbiber

    Hazırlanışı

    Yağsız dana etini yıkayın ve ufak ufak kuşbaşı doğrayın.
    Tencerede yağı eritin.
    Üzerine eti ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.
    Küp küp doğradığınız soğanları ve yeşil biberleri ilave edin.
    Bir kaç dakika sürekli karıştırarak pişirin.
    Yeterince ılık suda salçaları eritip ekleyin.
    Tuz ve biberi katıp ağır ateşte 45 dakika kadar et yumuşayana dek pişirin.
    Etler pişince güveç kabına aktarın.
    Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10-15 dakika kadar daha pişirin.
    Güveçi fırından çıkardıktan sonra maydanoz ile süsleyip sıcak olarak servis edin.

    Afiyet Olsun
     



  2. Cevap: Güveç tarifi

    Böyle etli bir yemeği yiyebileceğimi pek sanmıyorum Adminimmmm.:oops::f106: