Gürcü Mantısı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 17 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Gürcü Mantısı tarifi resimli
    Gürcü Mantısı nasıl yapılır
    mantı tarifleri

    [​IMG]

    Gürcü Mantısı


    Hamur malzemeleri:

    sıcağa yakın ılık su
    1,5 tatlı kaşığı tuz
    1 kilo un

    Kıymalı iç İçin:
    Yarım kilo kıymadan

    Peynirli İç İçin:

    Yarım kilo peynir
    Maydanoz

    Hazırlanışı
    Bir kapta hamur malzemeleri karıştırılır ve yoğrulur. Bıçakla kesildiğinde göz göz olacak şekilde olmalı. Bütün hamuru açın ve bir parmak kalınlığında açın ve çay bardağı ile kesin. Bezleri unlayın ve fincan büyüklüğünde açın. İçleri hazırlayıp ortasına ekleyin eşit parçalarda. Yanlarından pile yapar gibi kıvırın daha sonra ortasını büzerek bastırın. Unlanmış tepsiye dizin ve kaynamış suya dökün. Mantılar üste çıkana kadar yaklaşık beş dakika kaynatın. Üzerine yağ dökerek servis yapın.