Güney Korenin Kültürü

'Ülkeler' forumunda zamaneanne tarafından 18 Aralık 2012 tarihinde açılan konu


  1. Güney Korenin Kültürü Hakkında Bilgi



    Kore, Dünya’da devam eden en eski uygarlık lardan biri olup,5.000 yılın üzerinde bir tarihe sahiptir. Arkeolojik kanıtlar Kore yarım adasına 500.000 yıl önce yerleşimin olduğunu ileri sürmektedir. Günümüzdeki Kuzey ve Güney politika ayrılığı Modern Kore kültürlerinde ayrılığa neden oldu. Buna rağmen “Kore kültür” geleneği tarihsel olarak iki devlette ortakdır.

    En büyük şehir, başşehir Seul’dür. Kore, Çin ile Japonya arasında bir köprü olmasına rağmen, kendilerine has bir kültür geliştirmiştir. Köylerde yaşayan Koreliler, yüzyıllar önceki gibi giyinir ve yaşarlar. Şehirlerde yaşayanlar ise batı dünyasının etkisindedirler.

    Halkın büyük kesimi Konfüçyüsçülük ve Budizm inancındadırlar. % 25 kadar Hıristiyan vardır. Halkın kullandığı ve resmi dili Korece'dir.

    Yiyecek ve İçecek

    Kore'nin kendine özgü bir mutfağı vardır, Çin ve Japon mutfaklarından farklıdır. Pirinç temel bir gıdadır ve tipik Kore yemekleri pirinç, çorba, çeşitli sebzeler, balık, yumurta, deniz bitkileri, kümes hayvanları ve soya peyniri içerir. Çoğu çorba ve yemek, acı kırmızı biberle doludur.

    Ulusal Spesiyaller

    - Bibimbap (Sebzeli haşlanmış pirinç)
    - Kimchi (Lahana veya kırmızı turp, şalgam, soğan, tuz, balık, kestane ve kırmızi biberle yapılan çok baharatlı bir yemek)
    - Bulgogi (Kömür ateşinde salamura sığır eti)
    - Pirzola ızgarası
    - Haemultang (Deniz ürünü yemeği)

    Ulusal İçecekler

    - Yakju (Pirinçten elde edilen likör)
    - Soju (Votkaya benzeyen, patates veya tahıldan yapılan bir içki)
    - Yerel biralar
    - Makgeolli ve Donggongju (Sütlü likörler)
    - Ginseng şarabı (Konyağa benzeyen sert ve tatlı bir içki - içerdiği malzemeye göre tadı da farklı olur)