Gümüşhane Yemekleri - Gümüşhane'nin Yemek Kültürü

'Türkiye Coğrafyası' forumunda Violet tarafından 10 Mart 2011 tarihinde açılan konu


  1. Gümüşhane Yemekleri - Gümüşhane'nin Yemek Kültürü,
    Geleneksel Gümüşhane Yemekleri , Gümüşhane Mutfağı ,
    Gümüşhane Yemeklerinin Özellikleri,

    Gümüşhane’nin yemek kültürü çok eskiye dayanmaktadır Bugüne kadar Gümüşhane’nin yemek kültürü hakkında kapsamlı bir araştırma yapılmamıştır Ancak bugün mutfaklarındaki genişlik,lezzet ve hamaratlık kültürün çok eskilere dayandığını göstermektedir

    Çorbalar; Mantı Çorbası, Tatlı Çorbası, Un Herlesi Çorbası, Gavut Çorbası, Yavan Çorbası, Doduk Çorbası, Fırfır Çorbası, Dırma Çorbası, Gendime Çorbası, Erişte Çorbası, Arpa Yarması Çorbası, Zuluflu Çorbası, Sebze Et ve Diğer Yemekleri Pağla Denlisi, Borani, Lemis, Fıtfıt Haşılı, Patates Kavurması, Muhla, Yergök Dolması, Sütlü Haşıl, Evelik Dolması, Kalem Dolması, Lor Dolması, Ekşili Dolma, Ekmek Aşı, Çırtma Fasulye, Kaygana, Kete, Pancar Kavurması, Pişi, Tava Lemisi, Zırıhta, Lahana Dolması, Yalancı Dolma, Güveç, Su Böreği, Paparna, Toğala Kuymağı, Hıngel, Galıya, Karın Kaymağı Tatlılar Erişte Tatlısı, Asude Kuymağı, Kara Helva, Burma, Tel Helvası, Lalanga, Aşure, Cevizli Börek, Musta Tatlısı, Fışkıl Tatlısı, Sütlaç, Herle, Köme, Gaysefe, Tel Kadayıf