Güllaç Nasıl Yapılır?

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 5 Nisan 2009 tarihinde açılan konu


  1. Güllaç Tarifleri..
    Birinci Tarif
    [​IMG]
    Malzemeler
    18 adet güllaç yufkası
    8 bardak süt
    5 bardak şeker
    1 bardak çekilmiş ceviz
    İsterseniz az da olsa gül suyu
    2 adet nar(olgun olsun)

    HazırlanışıSütü şekeri karıştırın ve kaynatın.Yufka yapraklarını tek tek sütle ıslatın.Yarısının ortasına ceviz içi dökün.Kalan yufkaları ıslata ıslata üzerine koyun.Üstüne kalan sütü dökün.Soğutup üstüne nar tanelerini döküp servis yapın.
    [​IMG]

    İkinci Tarif

    Malzemeler
    Çok ince açılmış güllaç yufkası
    3 kilo süt
    750 gr toz şeker
    250 gr rendelenmiş ceviz içi
    250 gr hindistan cevizi
    500 gr pudra şekeri
    100 gr çekilmiş antep fıstık içi

    Hazırlanışı
    Süt iyice kaynatılır ve şeker koyularak iyice karıştırılır. Süt el yakar yakmaz hale gelince güllaç yufkaları genişliğinde bir tepside serme işlemine başlanır. Yufkalar tepsiye tek teke serilerek araları bol sütle beslenir. 3-4 yaprak yufka attıktan sonra hindistan cevizi, pudra şekeri, hindistan cevizi, çekilmiş fıstık içi, file fındıkla üzerine bolca serpilir. Üzerine tekrar bol süt yedirilen 3-4 yufka serilir. Süsleme yapılarak servise hazırlanır. Ayrıca, güllacınızın ince olmasını isterseniz daha geniş bir tepsi kullanabilirsiniz. Yaprakların arasına da nar veya ceviz koyarsanız güllacınız koyu renkli olacaktır.
    [​IMG]
    Afiyet olsun..
     



  2. Cevap: Güllaç Nasıl Yapılır?

    Offfffffffffff. Yarenim görüntü süperrr:f40:
    Özellikle ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı.Çok sevmeme rağmen ben yapmayı hiç denemedim hep hazır alıyordum.Aslında yapımı çok da zor değilmiş. Ramazanı beklemeden denesemmiki acaba :f196: