Gül tatlısı nasıl yapılır? anlatımlı ve resımli..

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 19 Şubat 2011 tarihinde açılan konu



  1. Gül tatlısı tarifi resımli anlatım...
    -Resimli gül tatlısı tarıfi ve yapımı


    [​IMG]

    Fıstıklı Gül Tatlısı


    Şerbet malzemelerini kaynatıp soğumaya bırakın.

    Malzemeler :

    * 1 Çay B. Sıvıyağ
    1 Çay B. Yoğurt
    1 Çay B. İrmik
    1 Paket Kabartma Tozu
    1 Paket Vanilya
    Alabildiği Kadar Un
    * İç Harcı İçin:
    Yer Fıstığı
    * Şerbeti İçin:
    3,5 Su B. Su
    3,5 Su B. Toz Şeker

    Hazırlanışı


    Şerbet malzemelerini kaynatıp soğumaya bırakın. Karıştırma kabına sıvıyağı, yoğurdu alıp karıştırın. İrmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ve yeteri kadar unu ekleyin. İyice yoğurup yumuşak kıvamda bir hamur elde edin. Hamuru merdaneyle açın ve bardak ya da yuvarlak kalıp yardımıyla kesin.

    Artan parçaları yoğurup hamur bitene kadar yuvarlaklar çıkarın. Kestiğiniz yuvarlakları karşılıklı dört tarafından bıçakla hafifçe kesin. Çapraz kenarları ortada birleştirin. Diğer iki kenarı da onların etrafında birleştirip gül şeklini verin.



    Ortadaki boşluğa bir tane yer fıstığı oturtun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Pişen hamurların üzerine soğuyan şerbeti gezdirin. Şerbetini iyice çekip soğuyunca servis edin.