Gül Reçeli Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 29 Kasım 2011 tarihinde açılan konu


  1. Gül Reçeli nasıl yapılır
    Resimli Gül Reçeli Tarifi
    Gül Reçeli yapılışı

    Gül reçeli yapımı için Malzemeler

    [​IMG]
    • 150 gr Gül Yaprağı
    • 5 bardak Toz Şeker
    • 1 Limon
    • 2 bardak Su

    Gül Reçeli hazırlanışı

    1. Gül yaprakları iyice yıkanır. Bir kavanoza 1 kat gül yaprağı, 1 kat şeker şeklinde konulur. Şekerin artanı bir kenara konur. Kavanozun üstüne bir adet limonun suyu sıkılır. Kapağı sıkıca kapatılır ve bu vaziyette 2 gün bekletilir.
    2. 2 gün sonra kavanoz açılır. Gül yaprakları içinden alınır. Tencereye 2 bardak su ve şekerin geri kalanı kaynatılır. Gül yaprakları içine ilave edilir. Koyulaşınca ateşten indirilip soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kavanozlara alınır.
    3. Gül reçeli kokulu güllerden yapılır. Gül reçeli mideyi güçlendirir. Gül reçelinden yapılan şerbetin de kalbe iyi geldiği söylenir.