Gül Reçeli-Gül Reçeli Tarifi - Gül Reçeli Nasıl Yapılır,resimli

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 17 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu


  1. resimli gül reçeli tarifi
    gül reçeli yapmak
    gül reçelinin yapımı
    gül receli yapımı

    Gül Reçeli

    [​IMG]

    150 gr gül yaprağı
    5 bardak toz şeker
    1 limon
    2 bardak su
    1 tutam fesleğen

    Gül yaprakları iyice yıkayın. Bir kavanoza 1 kat gül yaprağı, 1 kat şeker şeklinde sıralayın. Şekerin artanını bir kenara ayırın. Kavanozun üstüne bir adet limonun suyunu sıkın. Kapağını sıkıca kapatın ve bu vaziyette 2 gün bekletin
    2 gün sonra kavanozu açın. Gül yapraklarını içinden alın. Tencereye 2 bardak su koyun ve şekerin geri kalanı kaynatılır. Gül yapraklarını içine ilave edin. Koyulaşınca ateşten indirip soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kavanozlara alın.Afiyet olsun......