Gül Mantısı

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 24 Mart 2009 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]

    Malzemeler

    hamuru için
    3 su bardağı un
    1,5 tatlı kaşığı tuz
    su

    içi için:
    yarım kilo kıyma
    1 adet soğan
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı pul biber
    1 tatlı kaşığı tuz

    Hazırlanışı

    Hamuru yoğurun. 3 bezeye ayırın. İyice yoğurun. Bİr bezeyi alıp medane yardımıyla ince bir şekilde açalım . Kıymalı içimizi hazırlayalım.Hamuru yuvarlak kalıplarla keselim.Hazıladığımız kıymalı içten koyup gül şekli verelim. Özel buharlı mantı tenceresinde pişirelim.Üzerine sarmısaklı yoğurt dökerek servis edelim.
     



  2. Cevap: Gül Mantısı

    mantı deyince hemen kayseri aklıma geliyor bazen ordan geçerken yiyoruz.;) eline sağlık wish :)