Gül Kokulu Saray Lokması Tarifi ,Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 16 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu


  1. güllü saray lokması,Gül Kokulu Saray Lokması Tarifi , Gül Kokulu Saray Lokması Yapılışı , Gül Kokulu Saray Lokması Nasıl Yapılır , Gül Kokulu Saray Lokması nasıl yapılır

    [​IMG]

    Malzeme
    3 su bardağı Un
    ½ çay kaşığı tuz
    25 gr. hamur mayası
    1 çorba kaşığı Altın Hasat Zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 çorba kaşığı gül suyu
    1 bardak su
    Şurup için :
    5 su bardağı toz şeker
    3,5 bardak su
    ¼ limonun suyu
    5 su bardağı Ayçiçek Yağı

    Hazırlanışı
    • Dibi yuvarlak bir kabın içine un, maya, tuz, şeker ve zeytinyağını koyup, yarım su bardağı ılık su ilave edin.
    • Maya ile biraz un karıştırın. Ilık bir yerde kabı bırakın ve üzerini örterek hamurun kabarmasını bekleyin.
    • Hamur kabarınca yine alttan üste elle hamuru kaldırarak iyice karıştırın.
    • Hamur göz göz olunca bir daha karıştırın. Kıvamı ekmek hamurundan daha yumuşak olsun.
    • Yağı kızdırın. Bir elinize hamuru, diğer elinize bir ağaç kaşık veya tatlı kaşığı alın.
    • Kaşığı önce soğuk Bizim ayçiçek yağına batırın sonra hamurdan fındık büyüklüğünde bir parça alın ve kızgın yağın içine atın. Aynı işlemi kap dolana kadar tekrarlayın.
    • Kevgir ile devamlı karıştırarak biraz renk aldığı zaman süzgece çıkarın.
    • Hepsi tamamlanınca tekrar yağa koyup, ağır ateşte istenilen renkte olana kadar kızartın.
    • Kızaranları süzgeçle çıkarıp şurubun içine atın. Yarım saat sonra da şuruptan çıkarıp, servis yapın.

    alıntı