gül ile ilgili sorular

'Merak Ettiklerimiz' forumunda Aderito tarafından 5 Aralık 2012 tarihinde açılan konu


  1. gül suyu nasıl yapılır?

    Gül Suyunun Faydaları:
    Gül suyu göz altı morluklarını giderir..
    Cilt lekelerini yok eder.
    Cilt kırışıklıklarını önler.
    Fakat şunu da önemle duyurmamız gerek.Gül suyunu kullanırken saf gülsuyu kullanmayınız.Çünkü saf gülsuyu bazı ciltler için iyi değildir bu yüzden gül suyu konsantresini kullanırsanız çok daha iyi olur.
    Gül yalnızca yüzde 100 saf formu almak için su satın alırken dikkatli olmanız gerekir. Genellikle eczanelerin mevcuttur ve hatta bazı doğal gıda mağazaları olan sentetik Gül yağ ve su ile koruyucu eklendi. Saf Gül suyu distile su Gül var. Genellikle akış Damıtma tarafından yapılır ve mis kokuyor ve lezzetli tatlar.
    Kullanılabilirlik: sağlık gıda mağazaları ve bitki mağazaların yanı sıra, çoğunlukla Gül suyu delicatessens içinde bulabilirsiniz; Kacang fantezi Yunan hamur işleri, puddings ve kek olarak kullanılır.


    Bu tarifi Gül suyu hazırlamak için daha geleneksel yoludur. Biraz daha ilgili olsa da, yapmak, Eğlence ve sonuçları bekleyen vardır. Yaklaşık 40 dakika içinde mükemmel kaliteli Gül suyun dörtte yapabilirsiniz. Uzun su bırakılır, distile su üretmeye devam edecek ancak Gül özü Kilistra’da olur. Düz mis kokulu Gül yerine su distile gibi Gül suyu daha fazla koku.
    Başlayan bir tuğla ve ısı-kasa paslanmaz çelik veya cam quart kase önce hazır olduğundan emin olun.
    Malzemeler:
    2-3 litre taze Gül veya Gül yaprakların
    su
    Ice küpler veya buz dövülmüş
    1. (Mavi benekli görünür konserve kap idealdir) büyük bir tencerede bir ters kapak ile merkezinde bir şömine tuğla yerleştirin. Kase tuğla üstüne yerleştirin. Gül pot koymak; tuğla tepesine ulaşmak için yeterli çiçekler ekleyin. Gül karşılayacak yeterli su dökülür. Su sadece tuğla üst olmalıdır.
    2. Baş aşağı üzerinde pota kapağı yerleştirin. Soba üzerinde açın ve düşük ısı için yavaş kararlı bırakılır ve çalışırken bir taşım su getirmek. Su kaynamaya başlar başlamaz buz küpleri iki veya üç Tepsi kapağı üzerinde kıpırdanmak.
    3. Şimdi ev hala oluşturduğunuz! Su boils gibi buhar yükselir soğuk kapak üstündeki vurur ve toplar. Bu toplar gibi kapağı merkezine akar ve kase düşer. Her 20 dakikada hızla kapağını kaldırın ve bir çorba kaşığı veya iki Gül suyu alın. Bir bira bardağı ve dörtte kokuyor ve kesinlikle Gül gibi tatlar su arasında olduğunda durdurma zamanı geldi.