Gripten kurtulmanın bitkisel yolları

'Sağlık Rehberi' forumunda Eylem tarafından 17 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

  1. Eylem

    Eylem Editör Site Yetkilisi


    Gripten kurtulmanın bitkisel yolları

    [​IMG]
    Kış mevsiminin gelmesi, havaların soğuması ve değişen mevsim şartlarının etkisi ile birlikte nezle ve grip hastalıkları da kendini göstermeye başladı. Türkiye’de grip ve nezle şikayeti ile hastaneye gidenlerin sayısı azımsanmayacak kadar çok.

    Nezle ile grip halk arasında sıkça karıştırılır. Nezle virüslerin neden olduğu bir enfeksiyon hastalığıdır. Hafif seyreder. Grip ise ani başlar, salgın yapar ve yatağa düşürür. Sıklıkla ateşte görülür. Çok ağır olmayan durumlarda antibiyotik kullanmaya gerek yoktur. Doktora görünmeden ilaç kullanmak ise kesinlikle yanlış bir harekettir.

    Bizim burada sizlere önereceğimiz gripten kurtulmanın bitkisel yolları sadece hafif seyreden hastalıklar için geçerlidir. Eğer şiddetli bir enfeksiyon ile karşı karşıya gelirseniz mutlaka bir hekime görünün.

    Gripten kurtulmak için evinizden şu besinleri eksik etmeyin. Greyfurt, portakal, havuç, ıspanak, bitki çayları, yumurta, brokoli, balık yağı, limon, yeşil biber, maydanoz, kivi, yaban mersini, ekinezya çayı, yeşil çay…

    Gribal bir enfeksiyon geçiriyorsanız C vitaminini bol tüketmeye özen gösterin. Sıvı gıdalar özellikle evde yapılmış çorbalar bu dönemde oldukça faydalıdır.

    Bedeniniz ağrıyor, ateşiniz çıkmaya başlıyor evet yüksek ihtimal ile grip kapıda. Grip virüsü hafife alınmayacak türdendir. Kışın hava soğuk ve kurudur buda grip virüsleri için bulunmayan fırsattır.

    Bir Soğanın suyu sıkılır. 1 çay bardağı su ve bir miktar balla karıştırılarak günde 2-3 kez içilir.
    Bir bardak kaynar süte 5 gr. ufalanmış adaçayı konulup 10 dakika demlendirilir. Günde 2-3 bardak içilir.
    Bir bardak kaynar suyun içine 2 gr ıhlamur konur. 10 dakika demlendirilir.günde 3-5 bardak içilir.
    Bir bardak kaynar suyun içine 1 çay kaşığı tarçın konulur. 10 dakika demlendirilir. günde 2-3 bardak içilir.
    Bir bardak kaynar suyun içine 1 çay kaşığı toz zencefil konulur. 10 dakika demlendirilir.günde 3 bardak içilir.
    Bir bardak kaynar suyun içine 5 gram biberiye koyduktan sonra 10 dakika demlendirilir.Günde 2-3 bardak içilir.
    İki bardak suyun içine 1 adet limon kabuğu ile doğranır. 5 gr. ıhlamur koyduktan sonra 10 dakika kaynatılır.Günde 3-4 bardak içilir