Google Plus +1 kullanımı

'Sosyal Medya' forumunda Dark tarafından 22 Eylül 2011 tarihinde açılan konu


  1. Google Plus +1 Nasıl Kullanılır

    +1 düğmesi sayesinde harika sohbetler başlatabilirsiniz. +1'i tıkladığınızda, sayfaları web genelinde herkesin göreceği şekilde önermiş olursunuz. +1 düğmesini beğendiklerinizi Google+'daki istediğiniz çevrelerle paylaşmak için de kullanabilirsiniz. Sosyal bağlantılarınızın hangi sayfaları +1'lediğini arama sonuçlarının ve reklamların hemen altında görebildiğiniz için, +1'ler Google Arama'nın iyileştirilmesine de yardımcı olur.

    +1 düğmesi, hem Google'da hem de web genelindeki sitelerde çeşitli yerlerde görünebilir. Örneğin, bir Google arama sonucunun, Google reklamının veya en beğendiğiniz haber sitesinde okuduğunuz bir makalenin yanında bir +1 düğmesi görebilirsiniz.




    Herhangi bir şeyi +1'lediğinizde ne olur?
    Web'de bir şeyi +1'lediğinizde, +1 düğmesi sayfayı önerdiğinizi belirtecek şekilde mavi olur ve +1'iniz profilinizin +1'ler sekmesine yeni pencere eklenir. Bu sekmede tüm +1'lerinizi yönetebilir ve +1'ler sekmesinin herkese görüntülenmesini veya görüntülenmemesini seçebilirsiniz.

    Google+ kullanıcısıysanız, +1'lediğiniz web sayfasını Google+'da da paylaşabilirsiniz. Bunun için "Google+'da paylaş" ifadesinin yer aldığı kutuyu tıklamanız, yorumlarınızı girmeniz, yayın yapmak istediğiniz çevreleri seçmeniz ve Paylaş'ı tıklamanız yeterlidir. Paylaştığınız başka içerikler gibi, bu +1'ler de paylaşımda bulunduğunuz kişilerin akışlarında görünür.

    Google+'da hangi çevrelerle paylaşmayı seçmiş olursanız olun ve +1'ler sekmenizi herkesle paylaşmayı seçip seçmemenizden bağımsız olarak, +1'leriniz +1'i tıklayarak beğendiğinizi belirttiğiniz içeriği görüntüleyen diğer kullanıcılara yine de görünür olacaktır. Örneğin +1'iniz, aynı öğe için +1'i tıklamış anonim kullanıcıların toplam sayısının bir parçası olarak görünebilir. Ayrıca, bir web sitesindeki veya Google Arama'da bir arama sonucunun ya da reklamın altındaki +1 düğmesinin yanında isminiz de görünebilir. Bu, arkadaşlarınıza ve listenizdeki kişilere kendileri için en fazla hangi içeriğin yararlı olabileceğini belirlemede yardımcı olur.

    +1'lerinizi kimin gördüğünü kontrol etme
    Ayrıca, profilinizdeki +1'ler sekmesinin görünürlüğünü kontrol edebilir ve Google+ kullanıcısıysanız +1'lediğiniz web sayfasını belirli çevrelerle paylaşabilirsiniz. Ancak, +1'lemenin herkese açık bir şekilde yapılan bir işlem olduğunu unutmayın. Web'de sizinle aynı yerleri ziyaret eden herhangi biri +1'lediğiniz şeyleri görebilir.

    Örneğin, Kevser'in Google+'daki çevrelerinden birine, genelde herkese açık bir şekilde yazan bir mimar olan Aylin'i eklediğini varsayalım. Aylin en beğendiği tasarım sitesini +1'lemeye karar verir. Aylin, Kevser'i bir çevreye eklememiş olsa da, Kevser Google Arama'daki +1 ek açıklamalarında Aylin'in ismini ve fotoğrafını görebilir. Aylin'in +1'i, Kevser'in siteye göz atma kararında etkili olur ve sonuçta Kevser siteyi çok beğenir!

    Şimdi, Aylin'in profilindeki +1'ler sekmesini gizlemeye karar verdiğini düşünelim. Aylin'in tasarım web sitesindeki +1'i herkese görünmeye devam etse de, ne Kevser ne de Aylin'in profilini bulan hiç kimse, Aylin'e ait toplu +1'ler listesini göremez.


    Kaynak: